Campina, Prahova
0727 089 057
contact@centerweb.ro

Primul meu Website

follow your dream!

 

 

Pentru ca site-ul dumneavoastra sa fie vizibil in mediul online, aveti nevoie de un domeniu web si gazduirea acestuia.

Iata ce trebuie sa stii despre acestea:

 

DOMENIUL

 

În internet, domeniile sunt colecții de host-uri. De exemplu, pentru host-ul Center Web, numele domeniului este centerweb.ro. Un nume de domeniu reprezintă un șir de caractere care corespund unei adrese IP numerice aferente unei mașini de calcul (server) conectată permanent la Internet. Numele de domeniu este unic. Folosind numele de domeniu vizitatorii se pot conecta la interfața web site-ul dumneavoastra.

 

GAZDUIREA WEB

 

Găzduirea web, este un serviciu oferit atât companiilor cât și persoanelor particulare, care le permite acestora să își publice un site web în Internet – să îl pună la dispoziție în web „vizitatorilor”, online. Furnizorul acordă clientului spațiu de memorare pe un server conectat la Internet și de obicei aflat fizic într-un centru de date.

 

CUM FUNCTIONEAZA UN SITE

 

Providerii de internet (ISP-urile) interconecteaza calculatoarele realizand astfel INTERNET-ul. Interconectarea se face prin diferite tehnologii, de la clasicul modem de 33.600 la fibre optice, folosind hardware si software special pentru a realiza schimbul de informatii intre client(dvs) si restul utilizatorilor internet. Astfel, pentru a avea un site online, el trebuie gazduit pe un calculator conectat la internet in permanenta. Aceste calculatoare se numesc deobicei servere (pentru ca servesc serviciile gen email, fisiere, baze de date etc).

Teoretic orice calculator, poate fi un server. Insa pentru a fii siguri ca informatia este disponibila 24/24 online, providerii de web hosting (gazduire web), folosesc solutii hardware redundante si special facute pentru a rezista la stres si a merge continuu. Altfel spus, daca luam un server ca exemplu din reteaua noastra, harddisk-urile acelui server care stocheaza site-urile, email-urile si restul de servicii, functioneaza din 2004(ca un exemplu oarecare).  Da, acel computer a functionat non-stop timp de patru ani, fiind online continuu 24 de ore din 24, 7 zile din 7, oferind servicii diverse, de la un banal email, la aplicatii complicate in PHP.

Pe scurt si la obiect accesarea unui site de catre un vizitator oarecare impune din start un calculator(sau orice conectat la internet) si un browser. Calculatorul vizitatorului intreaba providerul in general care sunt nameserver-ele site-ului pe care doreste sa il acceseze. Nameserver-ele sunt tot servere, care ofera IP-ul pentru site-ul in cauza, le putem compara cu un birou de informatii. Nameserver-ele o sa furnizeze IP-ul pentru numele site-ului gen http://host.domain.name si va spune calculatorului vizitatorului ce adresa IP are site-ul pe care doreste sa il viziteze. Adresa de IP fiind unica pe internet, calculatorul se va connecta la acea adresa si va accesa informatiile publice pe care serverul de la acea adresa le distribuie. Ulterior browser-ul de pe calculatorul vizitatorului va interpreta aceste date si va afisa informatia(pagina web in cazul de fata).

 

Va recomandam sa achizitionati serviciile partenerului nostru si beneficiati de o luna gratuita gazduirii web CLICK AICI!