Meniu Închide

Certificatele SSL devin obligatorii

Oricine activeaza in mediul online a auzit de certificatul SSL. Daca pana acum, mai mult magazinele online ii dadeau importanta, Google va schimba regulile jocului incepand cu Octombrie 2017, cand certificatul SSL va deveni obligatoriu pentru orice site care contine campuri de introducere a datelor personale.

 

Ce este certificatul SSL si cum functioneaza?

 

Certificatele SSL au ca scop securizarea schimburilor de informatii in mediul online, precum informatii despre carduri bancare, parole, si alte informatii cu caracter personal. Asadar, un certificat SSL reprezinta garantia ca schimbul de date are loc intr-un mod sigur, fara a exista riscul ca acestea sa fie furate sau modificate. Daca site-ul pe care se introduc date de catre utilizator detine un certificat SSL, datele respective sunt criptate si pot fi decriptate numai de catre serverul caruia ii sunt adresate.

 

Care este motivul pentru care certificatul SSL devine obligatoriu?

 

Pana in prezent, doar magazinele online erau incurajate sa detina un certificat SSL, aceasta masura avand scopul de a creste increderea utilizatorilor in cumparaturile online si securitatea tranzactiilor pe internet. Avand in vedere ca din ce in ce mai multe site-uri, nu numai cele din e-commerce, au inceput sa prelucreze date cu caracter personal (nume, parola, adresa, etc), Google a hotarat ca din Octombrie 2017 fiecare proprietar de website sa detina un astfel de certificat, pentru a garanta confidentialitatea datelor si a preveni utilizarea acestora de catre persoane neautorizate. De asemenea, unii specialisti SEO considera ca este posibil ca Google sa tina cont de acest aspect in SERP, de acum inainte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *